Sumuštinis su kepta vištiena, mocarela ir pesto padažu
Vėstant orams ir iš prognozių nesitraukiant lietui geriausias vakaro planas – mėgstamas filmas ir komforto suteikiantis maistas. Tikriausiai daugeliui sumuštiniai patenka į tokių patiekalų sąrašą, tad šiandien siūlome išmėginti sumuštinio su kepta vištiena, mocarela ir pesto padažu receptą.
Receptui reikės:
Šviesios itališkos čiabatos
Natūralios pomidorų tyrės
Mocarelos sūrio
1 pakuotės Vilniaus paukštyno šviežios vištienos filė
Pesto padažo
Šlakelio alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio
Džiūvėsėlių
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlę supjaustyti plonais kepsniukais, įtrinti prieskoniais, apvolioti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepti. Kai kepsniai iškeps, juos padėti šiltai.
Kol kepa kepsniai, čiabatą perpjauti per pusę, šiek tiek pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir trumpam įdėti į orkaitę.
Po poros minučių ant čiabatos gausiai tepti pomidorų tyrę, uždėti supjaustytus kepsnius, vėl tepti pomidorų tyrę, dėti plėšytą mocarelą ir trumpam pašauti į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
Ištraukus duoną iš orkaitės, ant sūrio tepti pesto padažą ir uždengti kita čiabatos puse.
Galima patiekti su salotomis ar įvairiais padažais pagal skonį.
Skanaus!
20