Prancūziško stiliaus dešrainiai su karamelizuotais svogūnais
Šiandienos meniu – prancūziško stiliaus dešrainiai su karamelizuotais svogūnais. Gurmaniškas, tačiau abejingų nepaliekantis, šis patiekalas įneš naujų skonių ir greitai taps tiek jūsų, tiek jūsų draugų favoritu. Išbandykite!
1 v. š. susmulkintų petražolių (ir šiek tiek papuošimui)
1 žaliosios citrinos sulčių
2 v. š. tarkuoto kietojo sūrio
Recepto eiga:
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą. Sudėkite plonai juostelėmis supjaustytus svogūnus. Kepkite, kol jie karamelizuosis – apie 1,5 val. – vis pamaišant. Pabaigoje supilame actą ir leidžiame jam beveik išgaruoti.
Kol svogūnai karamelizuojasi, paruošiame padažą – sumaišome garstyčias, majonezą, citrinos sultis ir petražoles.
Keptuvėje arba ant grilio apkepame dešreles, kol gražiai apskrus. Taip pat supjaustome bagetes į atitinkamo dydžio dešrainių bandeles.
Į bandelės vidų tepame padažą, dedame dešrelę, ant viršaus gausiai uždedame karamelizuotų svogūnų ir apibarstome kietuoju sūriu. Norint, kad sūris pasilydytų – trumpam dedame į orkaitę broiler režimu.