Paukštynas | AB „Vilniaus paukštynas“ pateko į pasaulyje prestižinį paukščių augintojų klubą

News

Go back
2022-10-03

AB „Vilniaus paukštynas“ pateko į pasaulyje prestižinį paukščių augintojų klubą

AB „Vilniaus paukštynas“ buvo pakviestas prisijungti prie elitinio, aukštus standartus atitinkančių paukščių augintojų klubo Aviagen® Kft Ross® 420 Club. Praėjusiais metais bendrovė sėkmingai įvykdė visus reikalavimus, suteikiančius teisę patekti į prestižinį klubą.

„Patekimas į Aviagen Ross 420 klubą yra dėsningas, nes jau daug metų geriname ūkininkavimo rezultatus, kad vartotojus pasiektų niekada nesirgusių paukščių mėsa ir tik aukščiausios kokybės jos gaminiai. Tai pasaulinis įvertinimas net 20 ūkininkų vienijančiai uždaro lietuviško ūkininkavimo grandinei. Jos esmė – gyvūnų gerovė bei gaminių kokybė visuose etapuose – nuo tėvinių pulkų iki galutinio produkto“, - sakė AB „Vilniaus paukštynas“ Generalinis direktorius Darius Gudačiauskas.

JAV įsikūrusi, pasaulyje lyderiaujanti įmonė „Aviagen“ vienija tik tuos paukštienos augintojus, kurie atitinka specifinius šios nišos reikalavimus. AB „Vilniaus paukštyno“ pasiekti standartai, atitinkantys Europos gamybos efektyvumo koeficientą 420 (angl. EPEF- European Poultry Efficiency Factor), atvėrė duris šio klubo narystei ir galimybei dalyvauti Ross 420 forume, kuriame, pasaulyje lyderiaujantys paukštienos gamintojai ir specialistai, dalinasi patirtimi ir inovatyviomis ateities idėjomis.

„Šiandien matydami nevaldomą pašarų ir energetikos kainų krizę, džiaugiamės galėdami būti liudininkais šių stulbinančių mūsų kliento, Vilniaus paukštyno, pasiektų rezultatų. Šie Vilniaus paukštyno pasiekimai yra puikus pavyzdys to, kaip mūsų tiekiama genetinė medžiaga gali atsiskleisti geriausiai, jei paukščių augintojas įgyvendina ir užtikrina gyvūnų gerovę“, - komentavo Aviagen atstovas Hannu Tiuttu.

Pasak „Vilniaus paukštyno“ Auginimo vadovo Sauliaus Petkevičiaus, šiandien gyvūnų gerovė yra visos paukštininkystės ateitis.

„Efektyvus ūkininkavimas ir gyvūnų gerovė yra kertiniai šiuolaikinės paukštininkystės elementai. Didžiulį dėmesį skiriame biosaugai ir ligų prevencijai - investuojame į infrastruktūrą, darbuotojų mokymus. Įdiegtų išmanaus ūkininkavimo įrankių pagalba vykdome nuolatinę paukščių sveikatingumo stebėseną, fiksuojame ir analizuojame gautus duomenis, darome operatyvius pokyčius, kad užtikrintumėme paukščių gerbūvio poreikius. Visa tai sukuria idealias sąlygas paukščių vystymuisi – per pastaruosius metus, nenaudojant antibiotikų, užauginame visą Lietuvai reikalingą paukštienos kiekį. Svarbiausias faktorius šiai sėkmei – ūkininkavimas uždarame cikle, bei išskirtinai mums auginantys, pagal mūsų kokybės standartą dirbantys ūkininkai. Savo įmonių grupėje turime tėvinius pulkus, inkubatorių ir pašarų gamyklą, o tai leidžia pilnai kontroliuoti ūkininkavimo rezultatus visuose etapuose,  koncentruotis į vienadienių viščiukų sveikatingumą bei nepriekaištingą jų kokybę“ - vardija S. Petkevičius.  – Efektyvumo prasme EPEF standartų atitikimas naudingas ir šiandieninės žaliavų bei energetikos krizės kontekste, siekiant suvaldyti rekordiškai augančius kaštus“.

close

close

This site uses cookies. By continuing to browse, you agree to the www.paukstynas.eu cookie policy.

. Privacy policy
AGREE